Tanév:
2021-2022

A Dugonics András Piarista Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola szakképzett népi énektanár jelentkezését várja:

Elvárás a csapatmunkára, folytonos képzésre való készség, informatikai ismeretek, az iskola értékrendjének elfogadása, szakirányú pedagógus végzettség.

Jelentkezni szakmai önéletrajzzal és motivációs levéllel, a megfelelő végzettséget igazoló dokumentumokkal a munkaugy@szeged.piarista.hu e-mail címen lehet. A pályázatok elbírálása folyamatos.

Tanév:
2021-2022

Jön jön jön a XIII. Tavaszi Gitártalálkozó....
Immár XIII. alkalommal rendezi meg iskolánk a már hagyománnyá vált Tavaszi Gitártalálkozót.
A Gitártalálkozó résztvevői az ország különböző pontjairól érkeznek hozzánk, de az országhatáron túlról a Vajdaság területéről  is rendszeres és visszatérő vendégeink, fellépőink vannak, akik velünk együtt ünneplik a gitárzene rendkívül színes megszólaltatását és sajátos hangzásvilágát.
Az alábbi csatolmányokban részletekbemenően olvashatnak a Gitártalálkozó programjáról és megtalálhatják a jelentkezés módját.

Tanév:
2021-2022

Szeretettel hívjuk kedves Közönségünket, Családokat és Barátokat az év kiemelkedő koncert eseményének közös megélésére!

2021. december 18. 18:00
Szegedi Piarista vértanúk temploma
(6724 Szeged, Bálint Sándor u. 14.)

Tanév:
2021-2022

Kedves Szülők, Diákjaink!
Szeretettel várunk Mindenkit a Dugonics András Piarista Gimnázium Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek Adventi hangversenyére!
Időpont: 2021. december 9. csütörtök, 17.00
Helyszín: Dugonics András Piarista Gimnázium Díszterme

(A hangverseny csak védettségi igazolvánnyal látogatható!)

Tanév:
2021-2022

Az idei tanévben megrendezésre került az első Tanári Koncert. Az alkalom különleges volt az iskolánk 300 éves alapításának évfordulója miatt. Csemegéket sorakoztattunk fel, olyan műveket, melyek közt Hungaricum kettős is volt és olyan darabok, melyek pont az általunk tanított hangszerekre íródtak át. Megjelenítettünk korokat a reneszánsztól napjainkig.

Felemelő hangulat, családias légkörben, meghívott művészekkel, csodálatos élmény volt.

Hagyományt szerettünk volna teremteni, a tapsokból ítélve joggal reméljük, ezzel növeljük a közönség létszámát is!

,
Tanév:
2021-2022

A családos adventikoszorú készítés régi iskolai hagyománnyá erősödött közösségi kezdeményezés, amelynek keretében a Dugonics András Piarista Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, a szegedi Piarista Rendház és a Mester Tanoda Alapítvány összefogásával családok és kis baráti körök készítik együtt adventi koszorúikat közösségben.

Tanév:
2021-2022

Junior Príma díjas lett növendékünk Balazs-Piri Soma.

Tanév:
2021-2022

"Ha hallasz belül egy hangot, ami azt súgja: "nem tudsz festeni!", akkor okvetlenül állj neki festeni, és a hang elnémul." (Vincet Van Gogh)

Kedves Szülők!
Kedves Diákok!

Hívjuk Önöket Patrocíniumi ünnepségsorozatunk további eseményére, amely november 25-én csütörtökön iskolánkban kerül megrendezésre.
"Parlando Rubato"  jubileumi koncert és kiállítás.
A koncerten Fábri Géza és Szokolay Dongó Balázs muzsikál iskolánk templomában.
A koncert előtt kiállítás megnyitóra kerül sor, amelynek kezdése este 18 óra, a helyszíne pedig az iskola aulája.
Szokolay Dongó Balázsról…
Improvizatív zenét játszik dudán, furulyán és szaxofonon. Saját kompozícióiban és az improvizatív zenei alapok, amelyek a régmúlt zenei kultúra mellett a modern kortárs hangzásvilágát tükrözi. 1990 óta rendszeres szereplője a hazai zenei életnek. 1994-ben lett a Népművészet Ifjú Mestere cím birtokosa. 2001-ben Glasgowban, az „Academy of Music and Drama” Népzenei Tanszékén adott szóló koncertet magyar és horvát dudán. 2003-tól 2007-ig az Óbudai Népzenei Iskola dudatanára. 2005-ben Artisjus-díjat kapott.

DAPG - Alapfokú Művészeti Iskola

Tanév:
2021-2022

„Mindenik embernek a lelkében dal van és saját lelkét hallja minden dalban.” (Babits M.)

Kedves Szülők!
Kedves Diákok!

Szeretettel hívjuk kedves mindnyájukat, diákjainkat, családtagjaikat rendalapító patrocíniumi ünnepségsorozatunk tanári koncertjére.
A koncert jövő héten november 24-én szerdán iskolánk templomában kerül megrendezésre, amelynek kezdési időpontja délután 16:30.
A koncerten fellépnek az Alapfokú Művészeti Iskolánk tanárai.
...Elindulunk a reneszánszból, átkelünk a népzenén majd megérkezünk a tangóig...
A plakátot Szendrényi Bálint diákunk készítette.

DAPG - Alapfokú Művészeti Iskola

Tanév:
2021-2022

Készüljünk közösségben az adventre!

Szeretettel várjuk a közösségünk tagjait a nyílt rendezvényre, ahol növendékeink és a szülői-, baráti-, szerzetesi-, tanári közösségünk a közös ünnepi előkészületben kötetlen jelleggel tud találkozni.