Tanév:
2023-2024

Kedves Szülők!
Szeretettel várjuk és hívjuk az alábbi előadásunkra: Művészet, boldogulás, teljes élet

Mit is képviselnek a művészet oktatással foglalkozó pedagógusok ebben az ingerekkel, információkkal, megnövekedett tanulmányi mennyiséggel és nehézségekkel teli világban, ahol a technológiai eszközök mellett az állandó dopamin hajszolása nehezen hagyja kibontakozni a fiatalt.
A fiatal, ha nem képes saját választása és döntése alapján szabadidejét jól felhasználni, lemaradhat egy olyan tudásról és ezzel együtt személyiségformálódásának lehetőségéről, ami későbbi életében egyáltalán nem, vagy csak nehezen lehet újra elérhető...

Tanév:
2023-2024

Immár tizenötödik alkalommal 2024. április 20-án szombaton rendezi iskolánk a Tavaszi Gitártalálkozót.A fellépő gitáros növendékek tanáraik kíséretében érkeznek az ország különböző pontjairól, valamint a Vajdaság tiszamenti településeiről. A Gitártalálkozó szóló kategóriában 6 korcsoportban, valamint külön a hetedik korcsoportban kamara kategóriában ad lehetőséget  a hangszeres tanulmányaik elején lévő, valamint a már évek óta tanulmányaikat szorgalmasan és kitartóan művelő növendékek számára.

Az alábbi linken megtalálhatóak a jelentkezéshez szükséges dokumentumok és tudnivalók.
https://drive.google.com/drive/folders/1S3gQ6SvSPtOKhARb2PKbW-z70YNItZLd...

A számlaigénynél kérjük jelezze a számlázási címet, postázási címet, adószámot, valamint hogy hány fő/összegre állítsuk ki a számlát.
A tervezés érdekében kérjük, hogy a nevezési lapon tüntessék fel a pontos játékidőt!

Tanév:
2023-2024

Kedves Szülők!
Kedves Diákok és Művészetkedvelők!

Április 10-én szerdán 17:00 órakor Iskolán aulájában Teremtésvédelem az ember és a teremtett világ címmel kiállítás lesz látható.

A kétfordulós magyarországi piarista tanulók számára kiírt pályázatra összesen öt városból érkezett mintegy 70 alkotás és pályamunka.

 

, , , , ,
Tanév:
2023-2024

Lezárult a két élménnyel teli napunk, amelyet a növendékeink tehetségének és szakmai fejlődésének ösztönző támogatásában töltöttünk el együtt...

Tanév:
2023-2024

Rózsa Kitti tanárnő és Pető Bence tanárúr közösen szervezték az idei tehetségnapi koncertet.

A koncert szép számú közönséggel létrejött, a hangulata kifejezetten meghitt volt. A növendékek ügyesek voltak és az összes tanszakról egy két növendék fellépett.

Felkészítő tanárok: Csányi Ildikó, Fábri-Ivánovics Tünde, Kuzma-Vojtovics Tímea, Kiss Tamás, Szalkai Sándor, Pető Bence, Rózsa Kitti, Köblös-Rupáner Ágnes.

Tanév:
2023-2024

Tavaszi Zsongás néven került megrendezésre a 2024-es év első magánének-növendék koncertje. Igazán színes műsor állt össze most is, duettek, zongorakísérettel tavaszi dalok, alap zenével énekelt könnyűzenei blokkok és még egy quartett is felcsendült az est folyamán. Diákjaimon érződik a folyamatos fejlődés koncertről koncertre, kiállásukban, saját maguk felkonferálásában, hangtechnikailag és előadásmódjukban. Sok zenei rendezvényen vettek részt az elmúlt pár hónapban és még fognak is az idei tanévben. Ezekből is ízelítőt kaphatott a közönség. Ének tanszékünk ereje a közösségünkben rejlik, amire nagy figyelmet fordítok. Szeretném, hogy a fiatalkori ének tanulás és a vele járó próbák, versenyek, élmények, egy életen át elkísérjék őket, szeressék a zenét hallgatni és művelni. Tovább adhassák a zene szeretetét később gyermekeiknek és így tovább, generációról generációra.

Tanév:
2023-2024

Kedves Szülők!
Művészet Iránt Érdeklődő Diákok!

Az alkotás és a zene harmóniájában címmel a Szegedi Piarista Iskola Alapfokú Művészeti Iskolája Nyílt Napot hirdet 2024. április 17-én szerdán délután 17:00 órától.
A Nyílt Nap helyszíne: II. em. Díszterem...

Tanév:
2023-2024

Kedves Szülők!
Kedves Diákok!
Kedves Közönségünk!

Kérem, hogy tekintsék meg az I. SZEPI Filmfesztivál növendék munkáit...

Tanév:
2023-2024

Szeretettel meghívjuk az érdeklődőket 2024.03.18-án 18 órától a díszterembe egy tavaszcsalogató magánének koncertre.

Belépés ingyenes.

, , , , ,
Tanév:
2023-2024

Az I. SZEPI Filmfesztivál apropóját a hétvégi Oscar díjátadó adta. A pályázati felhívásra 6 pályamunka érkezett be. Három kategóriában lehetett nevezni: Videóklip, Ezt üzenem a világnak, valamint Sport és evangelizáció. A program nagy érdeklődés mellett zajlott, a köszöntők után megnéztük a nevezett filmeket, majd a díjátadó következett, végül pedig az alkotók és az érdeklődők közötti beszélgetésekkel zárult a program.

Az alábbi kategóriákban hirdettünk eredményt, az 1. helyezettek kaptak oklevelet, csokit. A legjobb film készítői pedig serleget is átvehettek...

, , ,
Tanév:
2023-2024

Művészeti iskolánk népi ének, magánének és színjáték tanszakos növendékei március 7-én részt vettek a Dugonics Társaság Ifjúsági Tagozata által szervezett Művészeti Fesztiválon. A felkészítő tanárok Fábri-Ivánovics Tünde, Rózsa Kitti és Köblös-Rupáner Ágnes.

Tanév:
2023-2024

"A zene hatalmas dolog. Egy dal megváltoztatja a kedved, emléket teremt, megváltoztathatja az életedet."
(Hallgass a szívedre! c. film)

Kedves Szülők!
Kedves Diákok!

"Csak Tiszta Forrásból” címmel Tehetségnapi koncert kerül megrendezésre a szegedi a Dugonics András Piarista Gimnázium Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében. A koncerten a művészeti iskola népzenei és klasszikus zene tanszakainak növendék műsora lesz hallható.

Várunk minden zenekedvelő, zeneértőt és kikapcsolódni vágyót!

Helyszín: Iskolánk Díszterme, 6724 Szeged, Bálint Sándor utca 14.
Időpont: 2024. március 20. szerda 17:00 óra

Oldalak