E-mail cím: 
vojtovics.timea@szeged.piarista.hu
Szak: 

zongora

Telefonszám: 
+36203716122

Kodály Zoltán mondta egykor, hogy a zene az emberi lélek olyan területeit is feltárja, ahova más nem világít be. A művészetek tanulása és a zenei nevelés fejleszti a szépérzékét, a kreativitást, amely nélkülözhetetlen egy boldog, kiegyensúlyozott ember életében. Már egy-két év zenetanulás is növeli a gyermekek érzelmi intelligenciáját, de számos más pozitív változást is hoz a fejlődésükben.

Miért jó, hogy gyermeke zongorát tanul?

A zongora megszólaltatásához össze kell hangolni a motorikus és hallási készségeket, ami komoly figyelmet, memóriát és koncentrációt igényel. Így a hangszertanulás során az agy ezen területei gyorsabban fejlődnek, melyek később jobb tanulmányi eredményhez vezetnek.

A finom motorika, figyelem és mozgáskoordináció fejlesztése nemcsak a hangszertanulást segíti, hanem az írásképet, szövegértést és a nyelvtanulást is.

Párhuzamot mutat a matematikával. Amikor egy zenélni tanuló diák megismerkedik a ritmussal, és ezzel együtt az ütem, a fél, a negyed vagy a nyolcad fogalmával, az olyan, mintha matekot tanulna. Már jóval azelőtt elsajátítja a törtszámok lényegét, hogy az iskolában ezt megmutatnák neki.

Megtanulnak rövid és hosszú távú célokat kijelölni maguknak.  A közös zenélés – mint a kamaramuzsika, négy és hatkezes művek- fejleszti az empátiás készséget, emellett szociális képességeik, mint az együttműködés, türelem, tolerancia is formálódnak.

Mindezek mellett a zongorázás hasznos időtöltés, okos elfoglaltság és az önkifejezés eszköze.  Kevesebb időt töltenek a számítógép előtt, ezáltal magabiztosabbá válnak a társas kapcsolatok terén.

Mi várja a gyerekeket?

  • jó hangulatú zongoraórák
  • szeretetteljes légkör
  • kikapcsolódás és feltöltődés
  • örömzenélés a barokktól a filmzenék világáig