Tanév: 
2022-2023

Kedves Szülők!
Kedves Diákok!

Kérem fogadják szeretettel Rózsa Kitti magánének, énekművész- szakos tanárnőt aki a 2023/24-es tanévtől várja leendő énekes növendékeit a Szegedi Piarista Iskola Művészeti Iskolájába.

A magánének tanszakra történő jelentkezést kérem jelezzék az ami@szeged.piarista.hu e-mail címen.
Nemcsak piarista diákoknak!

A Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Karon végeztem mesterszakon, mint operaének-művész és énekművész-tanár. Jelenleg a Szegedi Nemzeti Színház művésze vagyok.

Tanításom esszenciáját a személyre szabottsággal és a szeretettel való oktatással tudnám a legjobban jellemezni. Meglátásaim szerint, a diákok úgy tudnak igazán fejlődni, ha a tanár szeretettel, tisztelettel és kellő odafigyeléssel tanítja őket. A pozitív környezet, kellemes hangulat, az órákon egy hatékonyabb, produktívabb munkát és minőségi kapcsolatot eredményez a diákokkal. A magán-énekórák alatt, minden tanulóhoz külön individuumként kell hozzáállni! A diákok hangi tulajdonságaihoz és zenei ismereteihez mérten kialakítani a tanmenetet és a nekik megfelelő metodikával fejleszteni őket, fokozottan figyelve a hangképző szerveik megóvására.
Az ének mesterség komplex hivatás. Éppen ezért diákjaimmal, már az oktatásuk kezdetekor gyakoroltatom a szavalás és színpadi beszéd művészetét. Emellett nagy hangsúlyt fektetek az előadásra, kifejezésre, átélésre. Tanításuk során nem csak az a célom, hogy a diákjaim jó hangulatban fejlődjenek, hanem hogy a társadalom zeneszerető és -értő rétegévé váljanak. Amellett, hogy minden tudásom, ismeretem, tapasztalatomat átadom nekik, a szakma és zene iránt érzett szeretetem is igyekszem tovább adni számukra.

Szeretettel várok minden kedves diákot énekelni, aki:
- kellemes és vidám hangulatban töltene egy órát,
- érdekli az éneklés művészete (nem csak klasszikus stílus),
- szeretné levetkőzni gátlásait, kissé felszabadulni,
- egy óra én időt adni magának és aktívan kikapcsolódni,
- elkezdene énekelni és/vagy fejleszteni magát.

Szegedi Piarista Iskola
(Alapfokú Művészeti Iskola)