Tanév: 
2023-2024

Szeretettel és örömmel hívtuk össze diákjainkat 2023. november 23-án délutánján a Patrocíniumi Diáktáncház eseményére, iskolánk aulájába.

Kiemelt célunk volt, hogy olyan elemmel gazdagodjék a Szegedi Piarista Iskola iskolaünnepének programkínálata, amely a nemzeti kultúrát, mint alapértéket használja a közösségi alkalom nyelveként.

A muzsikát alapfokú művészeti iskolánk népzene szakos tanítványai és népzenész tanárai szolgáltatták. Fábri-Ivánovics Tünde a népi énekesekkel, Kiss Tamás a pengetősökkel, fúvósokkal készült.

Patyi Zoltán pírmás, Rácz Vilmos brácsás, a Népzenei Kamaraműhelyből Barta Márton furulyás, Páli Tibor és Mészáros Csaba kobzos, Vékony Evelin énekes, dobos, a horgosi Kamrás zenekarból Tillinkó Luca prímás és Harmat Csongor bőgős meghívott vendég muzsikusok mellé lehetett beülni, tanulni tőlük, lesni a fogásokat.
A táncokat Barta Csilla mutatta, akinek fia, Barta Márton volt a segítője.

A táncrendet moldvai-, dél-alföldi-és magyarpalatkai táncok alkották. Az énekesekkel nagyon készültünk a széki táncrend énekes anyagának bővebb bemutatására, de az időszűke elért bennünket, így ezt a következő táncházban pótoljuk.